A touch of pleasant spice on the long finish. No part of this website may be used, reproduced or distributed without the prior written permission of CellarTracker! Mellow and smooth. I would compare it favorably to a Taylor 30 tasted recently. 50 + 4 + 12 + 16 + 8. © 2003-20 CellarTracker! Quite nice for a tawny. 2019 FTLOP Harvest Tour; 9/19/2019-9/28/2019 (Portugal), 2017 Friends & Family; 9/20/2017-9/23/2017 (Portugal), 30 Year Old Tawny Ports (Portvinsklubben 1981), Kopke Masterclass with winemaker Carla Tiago (Old Trafford). A little heat. Balanced acidity and long, luscious finish. Les portos vieux Tawny sont porteurs de tant de richesse, que je dirais que ces vins doivent toujours être dégustés frais, servis en fin de repas sur des desserts mais aussi après le café par pur plaisir.. Vous l’avez compris, les portos Tawny 10 ans ne sont pas, contrairement à ce que l’on pourrait penser, des portos ayant vieilli pendant 10 ans. Quite dense and compact. le Porto Blanc Sec, peut être servi avec de l’eau gazeuse, des glaçons et une rondelle de citron dans un grand verre. Read More. It was all that and a bag of chips, but over a couple of day it also demonstrated far more elegance. Very voluptuous in the mouth. Light brown, clear. 30 Year Old Tawny Ports (Portvinsklubben 1981): Orange peel, caramel and vanilla with a touch of coffee.Has a good balance and creaminess but lacks a little aftertaste and depth.Still, a very solid wine. The nose is nutty and dried fruit. "CellarTracker!" Il est préférable de le boire bien frais. RICH & MELLOW 20 YEAR OLD “On first taste, this was simply Taylor: big, concentrated and serious. Nose of roasted pecans, orange peel, and brown sugar. Une finale pas trop alcooleuse et un porto qui se boit facilement. LLC. Pour obtenir l’approbation de la dénomination «Vintage», il faut envoyer deux ans après la récolte 4 bouteilles de vin à l’I.V.D.P. Like an unsweet Dundee cake. A very lovely port. is a trademark of CellarTracker! Lovely soft palate. A bit of heat noticeable on the finish. “Here’s a great Tawny Port, which has spicy, woody complexity alongside rich, sweet cherry fruit. It’s perfect served well chilled.” Jamie Goode, Sunday Express. Posez la bouteille à l'endroit pendant au moins vingt-quatre heures pour les portos jeunes et jusqu'à une semaine pour les portos millésimés. By the glass at Naha. Amber yellow in color. Lovely balance and piercing acidity in the aftertaste that leaves a very good impression.Lots of complex spices like wood, coffee, vanilla, orange, sewer and dirt. RICH & MELLOW 20 YEAR OLD “On first taste, this was simply Taylor: big, concentrated and serious. Vraiment un très beau porto avec des notes de caramel,tofee et fruits sêchés. Med mouthfeel - not overly thick or sticky. Great stuff!Bottled in January 2020. Med + finish. Très digeste ! / Comment. Smooth palate of spiced caramel with an orange liqueur finish. Lush, rich mouthfeel and great orange spice notes on the palate. A marvelous 30-yr old that shows lots of vanilla and oak. No notes taken and not scored, but this made a very positive impression. Do you find this review helpful? Votre porto est prêt lorsque vous voyez une petite couche de particules ressemblant à du sable au fond de la bouteille. 12MAY at Kopke in Porto: well balanced with hints of coffee and a bit of almond; raisin on the open fades quickly, smooth finish but doesn’t linger, Tres heau tawny,nez de cafê,noisette,dattes et legerement herbale en bouche une mince acidité pommes vertes vien équilibrer le caramel au beurre dans une finale vraiment longue. All rights reserved. (entre les 3èmes semaines des mois de Janvier et Juin) qui statuera sur la demande. “Here’s a great Tawny Port, which has spicy, woody complexity alongside rich, sweet cherry fruit. Light orange tawny color with a clear rim and very good clarity throughout. Kopke Masterclass with winemaker Carla Tiago (Old Trafford): The nose is much more integrated than the 10 year old tawny. le Porto Blanc se marie très bien avec les amandes dorées, le saumon fumé, les prunes ou les dattes séchées servies avant un repas. Pruney, dried mixed peel, with a touch of whisky and chocolate - chocolate raisins. There are hints of nuts, dates, and spice. Le vin de Porto est une appellation d’origine contrôlée exclusive de la région du Vale de Douro. Sponge toffee, raisins, hazelnuts, hint of orange peel. The finish is very long and a little warm. Read More. Spicy, dried fruits and chocolate. 20% abv. 2019 FTLOP Harvest Tour; 9/19/2019-9/28/2019 (Portugal): Cinnamon-orange in color. Comment servir un vieux Tawny. Yes - No / Comment It’s perfect served well chilled.” Jamie Goode, Sunday Express. LLC. La fermentation des raisins est interrompue pour y ajouter de l’eau de vie vinicole à 77 %, ce qui élève la teneur en alcool et permet la conservation d’une grande partie du sucre naturel du raisin. Les styles Tawny et Ruby sont exclusivement réalisés à partir de cépages de raisins rouges alors que les Blancs sont élaborés à partir de cépages de raisins blancs [ 13 ] . Caramel and some spice on the nose. Vraiment un très beau porto avec des notes de caramel,tofee et fruits sêchés.Une finale pas trop alcooleuse et un porto qui se boit facilement.Très digeste !17.5/20. Do you find this review helpful? Yes - No The palate is very full bodied, smooth and round. 17.5/20. 2017 Friends & Family; 9/20/2017-9/23/2017 (Portugal): Bottled in 2016. Kopke Red and White Tawny's (P81): Sweet dried plum fruit. Well balanced, considerable nuance. Slightly oxidized on the finish, kind of like a sherry. Il est considéré comme le Roi des Porto et ne représente qu'un très faible pourcentage de la production et ce, les années où il est produit (environ 2%). Tous les vins de Porto se répartissent suivant 4 grandes familles, le style Ruby, le style Tawny et les Blancs auxquels les Rosés sont venus s'ajouter récemment. It was all that and a bag of chips, but over a couple of day it also demonstrated far more elegance. LLC. Walnut, dates, caramel, vanilla extract, and clove on the nose. Pour obtenir l’appellation d’origine contrôlée, le Porto doit suivre un ensemble de règles qui se résument en trois principaux points: 1. lalocalisation 2. le r… Cela laisse au sédiment dans la bouteille le temps de se déposer au fond. Maple syrup, a touch of cinnamon, and toffee on the palate.